Kätilön synnytysdoulaus


Synnytyskoplasta Elsa toimii doulana ja kätilödoulana Joensuusta käsin, Itä-Suomen alueella. Lue lisää Elsan synnytysdoulauksesta osoitteessa kuplassa.fi/palvelut/kätilön-synnytysdoulaus/.

Olen koonnut kopla-kauppaan muutaman eri sisältöisen ja hintaisen doula paketin ja kaiken kattavan kätilödoula - paketin. Sieltä voi sitten miettiä, mikä olisi juuri teidän tarinaan sopiva paketti.

Doula on kokenut ja koulutettu synnytystukihenkilö, joka tarjoaa jatkuvaa fyysistä, henkistä ja informatiivista tukea synnyttäjälle ja perheelle. Doula täydentää puolison tai muun läheisen henkilön antamaa tukea synnytyksen aikana. Hän ohjeistaa kuinka tukihenkilö voi parhaiten helpottaa äidin oloa. Doula ja kumppani ovat siis täydellinen synnytystiimi! Kumppanit, joiden mukana synnytyksessä on myös doula, ovatkin tavallisesti paljon aktiivisempia ja enemmän mukana synnytyksessä.

Kätilödoulana olen teidän luottokätilönä läpi raskauden, synnytyksen aikana ja sen jälkeen. Saatte kaiken tietotaitoni ja tukeni käyttöönne. Raskausaikana meillä aikaa rauhassa tutustua ja luoda pohjaa luottamukselle. Tarjoan sinulle tietoja ja työkaluja, joiden avulla suunnitella ja valmistautua synnytykseen sekä imetykseen. Tapaamisten lisäksi olen tavoittevissa myös puhelimella.Synnytyksen käynnistyttyä toimin kätilönä kotonanne, auttaen helpottamaan oloa erilaisin keinoin ja tuoden turvaa. Seuraan synnytyksen etenemistä ja mietimme yhdessä milloin on sopiva aika lähteä sairaalaan. Kätilön myötävaikutuksella tutussa ja turvallisessa kotiympäristössä synnytys voi edetä jo pitkälle ennen sairaalaan siirtymistä. Sairaalaan siirryttäessä toimin doulana sairaalakätilön rinnalla. Synnytyksessä olen jatkuvasti saatavillasi ja myös isän ja puolison tukena. Synnytys sisältää aina haastavia hetkiä, jolloin synnytystiimin tuki ja kannustus on tärkeää. Läheisen doulan hellä, kannustava, äitilähtöinen toiminta sekä jatkuva läsnäolo synnytyksen aikana voivat vähentää lääkkeellisen kivunlieivityksen tarvetta ja ongelmia synnytyksen etenemisessä sekä näihin liittyvien toimenpiteiden riskejä. Ensi päivinä voimme kätilön kotikäynnillä ihmettellä uutta perheenjäsentä, edistää imetystä ja jutella vauvanhoitoon sekä synnytyksestä palautumiseen liittyvistä kysymyksistä. Muutamia viikkoja synnytyksen jälkeen tapaamme vielä kerran, jollon käymme yhdessä läpi synnytystä ja synnytyskokemusta. Doula-paketeissa toimin doulana niin kotona kuin sairaalassa ja jätän kätilön roolia syrjemmälle.

Doulaukset maksetaan sopimuksen mukaan erissä pitkin raskautta. Tarvittaessa joustan hinnoissani, jos perheen tulotaso on hyvin matala eli kysy rohkeasti hinnanalennusta, vaihtoehtoisia maksutapoja ja maksusuunnitelmaa!

Ensimmäinen kotikäynti on tutustumiskäynti eikä sido mihinkään. Mietitään pelaako kemiat yhteen ja olenko oikea henkilö synnytystiimiisi.

Nappaa sopivan doulapaketin kotikäynti Kopla-kaupasta! Jos jokin mietityttää niin kannattaa soittaa :)

Oksitosiini huuruisin terveisin, Elsa